Rólunk - wandorf

Tartalomhoz ugrás
A Wandorfer Hagyományőrző Egyesület (Wandorfer Verein für Traditionen) célja olyan kulturális, hagyományőrző, szabadidős rendezvények szervezése, ahol a résztvevők, - gyermekektől az idősebbekig - megtalálják a tartalommal teljes, aktív kikapcsolódást. Bánfalva és környéke német nemzetiségi hagyományait - a jelenkor számára vonzóvá téve - kívánjuk beépíteni rendezvényeink tematikájába.
Az egyesület elérhetővé kívánja tenni - a Bánfalvát és környékét a közelmúltban otthonuknak, lakhelyüknek választók számára - a településrész hagyományainak megismerését. Kívánjuk ezt elérni közösségi, szabadidős tevékenységek életre hívásával, amely helytörténeti, településszépítő környezetvédelmi, illetve sport tevékenységeket foglalnak magukban. Meg kívánjuk őrizni, Bánfalva és környéke német dialektusát, viseleteit, szokásait.
Programjaink során hangsúlyt fektetünk a család, mint legkisebb társadalmi egység fontosságára, a szemléletformálásra, tehetségek, művészeti tevékenységek felkarolására. Partnerséget kívánunk kiépíteni a települések oktatási intézményeivel, különös tekintettel a nemzetiségi intézményekre, valamint a német nemzetiségi szervezetekkel.
A programok során hangsúlyt kívánunk fektetni a képességfejlesztésre, tehetséggondozásra. Célunk a határon túli kapcsolatok erősítése, amely segít minket a kitelepítés előtti és utáni társadalmi berendezkedés, szokások, életvitel megörökítésében, az abban végbement változások összehasonlításában itthon és Németországban.
Az idősek által átadott ismeretanyag megörökítését, feldolgozását az elmúlt időszakban megkezdtük.
created by kroky®, copyright © designed wandorfverein group